Wil je jouw e-mailaccount instellen op Mail for Mac? Volg dan de onderstaande instructie!

1. Start 'Mail for Mac' op.
  2. Ga linksboven in het menu naar 'Mail' > 'Voorkeuren'.
  3. Ga naar het tabblad 'Accounts'.
  4. Druk in de linkerkolom, onderaan, op het '+' icoon.
  5. Kies voor 'Andere Mail-account' en druk op 'Volgende'.
  6. Vul je naam (en eventueel je bedrijfsnaam) in. Bijvoorbeeld: “Jan Janssen - Fictief Bedrijf". Deze naam zal getoond worden aan de mensen die jouw e-mails ontvangen.
  7. Vul je e-mailadres in. Bijvoorbeeld: “janjanssen@fictiefbedrijf.nl”.
  8. Vul het wachtwoord in dat bij het e-mailadres hoort.
  9. Druk op 'Volgende'.
  10. Vul bij 'Server inkomende e-mail:' het volgende in: vul de Servernaam zonder HTTP:// in, zoals vermeld is het bestand 'Gegevens webhostingpakket' (bijv. charlie.dotshosting.nl).
  11. Vul bij 'Server uitgaande e-mail:' het volgende in: vul de Servernaam zonder HTTP:// in, zoals vermeld is het bestand 'Gegevens webhostingpakket' (bijv. charlie.dotshosting.nl).
  12. Vul je gebruikersnaam in. Dit is het volledige e-mailadres. Bijvoorbeeld: "janjanssen@ficitiefbedrijf.nl".
  13. Vink het vakje bij 'notities' uit en druk op 'Gereed'.
  14. Je bent weer teruggekeerd in het instellingenvenster. Klik in de linkerkolom je nieuw gemaakte account aan.
  15. Klap in de rechterkolom de lijst open bij 'Server uitgaande e-mail (SMTP)'. Druk op 'Wijzig SMTP-serverlijst."
  16. Kies voor het account dat je net hebt aangemaakt.
  17. Druk in de onderste helft van het venster op "Geavanceerd".
  18. Zet het vinkje bij "Detecteer en update accountinstellingen automatisch" uit.
  19. Druk op "OK".
  20. Je bent weer teruggekeerd in het instellingenvenster. Klik in de rechterkolom op het tabblad 'Geavanceerd'.
  21. Zet het vinkje bij "Detecteer en update accountinstellingen automatisch" uit.
  22. Sluit het instellingenvenster met het rode kruisje linksbovenin. Druk op de knop 'Bewaar', wanneer er gevraagd wordt om de aanpassingen op te slaan.
  23. Je e-mailaccount is nu gereed voor gebruik!