U heeft een domeinnaam en webhostingpakket bij ons aangeschaft en bent nu benieuwd hoe u uw website online kunt zetten. Dit artikel legt het aan de hand van logische stappen en screenshots uit!

Stap 1. Om uw website op de webserver te zetten, moet u verbinding maken via FTP (File Transfer Protocol). Wij raden hiervoor het programma FileZilla aan en zullen dit programma ook gebruiken in onze verdere uitleg. U kunt Filezilla downloaden voor Windows, Mac OS X en Linux.

Stap 2. Zodra u Filezilla heeft geïnstalleerd en geopend ziet u het onderstaande interface

Stap 3. Vul bij 1. (Verbindingsgegevens) de gegevens in die uw heeft ontvangen van uw webhostingpakket en druk dan op de knop 'Snelverbinden'.

Hostname: uw domeinnaam zonder http:// of www. Bijvoorbeeld: 'dotshosting.nl'.
Gebruikersnaam: zoals ontvangen in PDF met gegevens.
Wachtwoord: zoals ontvangen in PDF met gegevens of zoals zelf ingesteld.

NB: het gaat om de gegevens van uw webhostingpakket. Niet de gegevens die u heeft ontvangen van ons klantenpaneel! Een gebruikersnaam van uw webhostingpakket begint nooit met "DBxxxx".

Stap 4. Voordat u uw website naar de server gaat uploaden, is het noodzakelijk om het bestand dat u wilt gebruiken als homepage de naam 'index.html', 'index.htm' of 'index.php' heeft. Zo herkent de server dat dit bestand als homepage mag worden gebruikt wanneer iemand naar www.uwdomeinnaam.nl gaat.

Stap 5. Open in 2. (Mappen en bestanden op uw computer) de map waarin alle bestanden staan van uw website.

Stap 6. Open in 3. (mappen en bestanden op de server) de volgende map: 'Domains' > 'uwdomeinnaam.nl' > 'public_html'.

Stap 7. Verwijder in 3. alle bestanden en submappen die in de map public_html staan. Zorg dat deze map leeg is, voordat uw verder gaat.

Stap 8. Selecteer nu alle bestanden aan de linkerkant van het scherm (2. Bestanden uit de geopende map) en sleep deze naar de rechterkant van het scherm (3. Bestanden uit de geopende map op server). Filezilla begint nu met het uploaden van alle bestanden naar de server (uw webhostingpakket). Zodra de wachtrij onderaan het scherm leeg is, is Filezilla klaar. Uw kunt dan uw website bekijken op www.uwdomeinnaam.nl!

Lukt het uploaden niet, heeft u vragen of komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op via onderstaande link.