Wilt u een cronjob aanmaken? Bekijk dan onderstaande instructievideo.

Aanvullende informatie:

Bij het uitvoeren van een PHP script moet het volgende commando gebruikt worden:

/usr/local/bin/php -q -f /home/*uwgebruikersnaam*/domains/*uwdomeinnaam.nl*/public_html/cronjob-bestand.php

Bij het aanroepen van een pagina (met bijvoorbeeld GET-parameters) kan het CURL-commando worden gebruikt:

/usr/local/bin/curl --silent "http://www.uwdomeinnaam.nl/cronjob-bestand.php?GET_PARAMETER=2"

Voor het instellen van de tijd waarop de cronjob wordt uitgevoerd:

Meerdere tijdstippen duidt u aan door middel van komma's: 1,4,8 bijvoorbeeld, duidt op de minuten 1, 4 en 8.

Een bepaalde tijdspanne geeft u aan met een koppelteken: bijvoorbeeld 5-12 staat voor de minuten 5 t/m 12.

Tijdsintervallen geeft u aan door middel van een sterretje en een voorwaartse schuine streep: bijvoorbeeld */2 staat voor elke 2e minuut.

Ook het gebruik van verschillende combinaties, voor een zeer precies schema, is mogelijk. Bijvoorbeeld 1,5,11-15,30-59/2 staat voor: de minuten 1, 5, 11 to 15 en elke 2e minuut tussen 30 en 59.