Maakt u gebruik van FileZilla een heeft u deze recentelijk geüpdatet? Dan kan het zijn dat u problemen ondervindt wanneer u met uw standaard instellingen met uw FTP-server wilt verbinden. Filezilla heeft in zijn laatste update een aantal wijzigingen aangebracht in de standaard instellingen die Filezilla gebruikt om te verbinden. Meer informatie kunt u vinden in het FileZilla changelog. Om alsnog verbinding te kunnen maken met uw hostingpakket kunt u de volgende stappen opvolgen:

- In FileZilla, ga naar Bestand > Sitebeheer
- Klik op Nieuwe site
- Onder tab Algemeen, voer uw eigen hostnaam in (normaal gesproken is dit ftp://uwdomeinnaam.nl)
- Bij Protocol selecteert u FTP - File Transfer Protocol
- Bij Versleuteling selecteert u Only use plain FTP
- Bij Inlogtype kiest u voor Account
- Vul uw Gebruikersnaam en Wachtwoord in
- Onder tabblad Overdrachtinstellingen, selecteer Passief als Overdrachtmodus