Server voor inkomende e-mail: Server voor uitgaande e-mail (SMTP): Servernaam zonder HTTP, vermeld is het bestand 'Gegevens webhostingpakket' (bijv. charlie.dotshosting.nl)

Ieder Android apparaat heeft net weer een iets andere benaming voor de instellingen. Onderstaande handleiding zal op sommige punten daarom niet 1 op 1 kloppen, maar zou voldoende houvast moeten geven om het account in te stellen.

1. Ga naar de app ‘Instellingen’.
2. Ga naar het tabblad of de knop ‘Accounts’.
3. Druk op de knop ‘Account toevoegen’.
4. Druk op de knop ‘E-mail’.
5. Vul het e-mailadres en wachtwoord in. Druk vervolgens op de knop ‘Volgende’.
6. Kies voor de optie “IMAP”.
7. Vul je volledige e-mailadres in bij het veld ‘Gebruikersnaam’. Bijvoorbeeld: “janjanssen@fictiefbedrijf.nl”.
8. Vul het wachtwoord dat bij het e-mailadres hoort in bij het veld ‘Wachtwoord’.
9. Vul de servernaam zonder HTTP:// in, zoals vermeld is het bestand 'Gegevens webhostingpakket' (bijv. charlie.dotshosting.nl), bij het veld ‘IMAP Server’.
10. Kies voor “SSL” bij ‘Beveiligingstype’.
11. De poort zou automatisch moeten worden aangepast naar 993. Mocht dat niet gebeuren, pas de poort dan aan naar 993.
12. Druk op de knop ‘Volgende’.
13. Vul de servernaam zonder HTTP:// in, zoals vermeld is het bestand 'Gegevens webhostingpakket' (bijv. charlie.dotshosting.nl), bij het veld ‘Uitgaande server’.
14. Kies voor beveiligingstype “TLS”.
15. Vul als poort 587 in.
16. Vink het knopje “inloggen vereist” aan.
17. Druk op de knop ‘Volgende’.
18. Bij “Accountinstellingen” kun je jouw persoonlijke wensen instellen. Kies voor de frequentie waarop de e-mails automatisch worden gehaald. Zorg er in ieder geval voor dat het vinkje bij “E-mail voor dit account synchroniseren” aan staat.
19. Druk op de knop "Volgende".
20. Stel een accountnaam in. Deze zal later getoond worden in de Mail app. Bijvoorbeeld: “Jan Janssen - werk”.
21. Stel een naam in. Deze zal later getoond worden aan mensen die e-mails van jou ontvangen. Bijvoorbeeld: “Jan Janssen - Fictief Bedrijf
22. Druk op de knop “Volgende”.
23. Het account is nu ingesteld!